BN Perintah Perak Melayu Selamat ?

Friday, February 06, 2009

Kah Kah Kah.

MB Nizar MB Boneka. Kah Kah Kah.

MB Nizar jual Melayu sebab bagi pegangan tanah 999 tahun. Kah Kah Kah.

Sebab tu MB Nizar layak kena macam ni. Dia tidak bantu Melayu.

Melayu ... Melayu... Melayu. Kau dengar sini ...

Sudah lebih 30 tahun lebih Dasar Ekonomi Baru wujud di Malaysia.

Siapa yang sebenarnya dapat kontrak perniagaan bawah DEB ?

Orang Melayu ke orang UMNO ?

Berapa ramai lagi orang Melayu kat luar tu miskin kaya papa kedana merempat tak cukup makan ?

Berapa ramai orang UMNO yang kaya raya rumah macam istana ?

Dah dapat kontrak, siapa yang jadi kontraktor ali baba ?

Kah Kah Kah.

Siapa yang dapat saham-saham hasil program penswastaan DEB ?

Orang Melayu ke orang UMNO ?

Siapa yang jual saham-saham syarikat tersebut kepada orang asing sewaktu Bursa Saham KL Super bull run sehingga tahun 1997 ?

Siapa yang lari ke luar negara selamatkan diri sebab kegawatan ekonomi 1997 ? Dan biarkan rakyat berkorban untuk selamatkan mereka melalui bailout-bailout syarikat yang dibuat kerajaan ?

Kah Kah Kah.

Siapa yang jual saham-saham syarikat strategik kepada Singapura ?

Kah Kah kah

Siapa yang kurangkan jumlah tanah rizab Melayu ?

Siapa yang beri tauke Cina tanah untuk tujuan pembangunan sana sini sebelum Mac 2008 ?

MB Nizar kah yang buat semua tu ?

Kah Kah Kah.

Siapa yang bawak lari duit tunai cash dan kantoi di lapangan terbang ?

MB Nizar kah ?

Siapa yang seronok tebang balak ?

MB Nizarkah atau ... ?

Siapa yang habiskan duit FELDA ?

MB Nizarkah pengerusi FELDA ?

Siapa yang hapuskan Bahasa Melayu dalam Sains dan Matematik ?

MB Nizarkah ?

Kah Kah Kah.

Iyelah. Itu semua bukan gadai harta orang Melayu. Tapi pembangunan.

Kah Kah Kah.

MB Nizar sahaja yang tidak buat pembangunan dan suka tengok Melayu mati.

4 comments:

weber 7:48 am  

herm.. tak tau la nak cakap apa..
PR Perak pun macam goyah je.. ye la MB melayu PAS tapi majoriti DUN cina DAP..
mungkin ada org melayu yg seronok kot tengok BN pegang Perak balik..
tapi macam pakdi cakap la.. tak tentu lagi melayu ni selamat...
seruan saya.. tamatkan riwayat UMNO, PKR, DAP.. sama2 kita naikkan PAS..
habih citer

abadi 8:46 am  

aik... ini gaya tukar tiub... kah kah kah...

Anonymous 2:35 pm  

ya mari sokong PAS, ni hikmah menunjukkan PAS ikhlas tuk bg menjaga melayu dan malaysia.

aku tidak nafikan ada peluang pas buleh silap, tetapi pas sentiasa pegang priority ikut islam

so klau kita sntiasa ikut islam. komfem selamat.

Anonymous 11:05 am  

Betul, betul, betul..
Paku dulang paku serpih..Mengata orang UMNO lebih..At least cubalah pilih jalan yang terbaik, buka minda kita..jangan korbankan Islam semata-mata kerana Melayu

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP