Wednesday, January 14, 2004

Tun Dr Mahathir bakal terima Ijazah Kehormat UIAM
Tuesday, January 13 @ 09:47:11 MYT
Harakahdaily.net

GOMBAK, 13 Jan - Tun Dr Mahathir Mohamad bakal menerima satu ijazah kehormat daripada UIAM sebagai tanda penghargaan di atas sumbangan beliau dalam membangunkan universiti itu pada 15 Januari ini.

Program yang diberi nama Majlis Konvokesyen Khas itu bertempat di Pusat Aktiviti Kebudayaan, kampus Gombak.

Pada hari tersebut iaitu pada hari Khamis, UIAM bakal diishtiharkan cuti oleh pihak pentadbiran kepada semua penuntutnya dan mereka diarahkan untuk memeriahkan majlis tersebut.
Desas-desus mengatakan bahawa nama Tun Dr Mahathir akan diabadikan di dalam salah satu nama jabatan atau kulliyah di sini sepertimana Kulliyyah Undang-undang Ahmad Ibrahim yang wujud sekarang.
"Jika benar perkara ini akan berlaku, apakah sumbangan besar Dr Mahathir kepada dunia akademik UIAM jika hendak dibandingkan dengan jasa dan pengorbanan Allahyarham Prof Ahmad Ibrahim di dalam bidang undang-undang?
"Jika pembinaan universiti itu dijadikan sandaran, mengapa tidak dinamakan sahaja UIA sebagai Universiti Dr Mahathir," kata seorang pemerhati. - AHII/zs

Kami amat mengalu-alukan kedatangan Tun DR. Moga dengan suasana @ biah islam yang terbentuk di UIA mampu memberi kesan yang mendalam kepada Tun DR.

0 comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP