Wednesday, December 17, 2003

Musykilah kabiroh

Kebelakangan ini, mahallah muslimat sering dimasuki oleh tetamu yang tidak diundang, kalbun (anjing). Ramai yang marah-marah, bising-bising, menyumpah-nyumpah dan macam-macam ragam lagi lah, kerana tetamu yang datang itu telah melampau batas, bukan sahaja mengejar penghuni mahallah, malah masuk ke dalam musalla, bilik-bilik penginapan dan sebagainya. Ramai di kalangan sahabat saya yang kena kejar. Nasib baik mereka tu berani dan tahu kaedah untuk mengelakkan drp terus dikejar anjing. Namun ada juga yang bila tengok saja anjing and the geng, terus je lari....apa lagi ...anjing pun tak lepaskan peluang, terus je kejar ...

Kasihan kat muslimat, hal ni rasanya dah inform kat pak guard, tapi tak tahu sejauh mana tindakan pak guard setakat ni....saya pernah juga bertembung dengan anjing-anjing ni, nasib baik tak dikejarnya ( mungkin masa tu anjing baik-baik kot), kalau tak, sudah tentu saya kat atas pokok (tu pun kalaulah ada pokok yang rendang-rendang) sbb tak pandai nak panjat yang selain drp tu.

Cadangan untuk anjing, kalaulah rindu sangat nak main kejar-mengejar...pergilah/pindahlah ke mahallah muslimin ... sesuai dengan muslimin yang suka main kejar-mengejar.......

Sabarlah muslimat, nanti kita cuba tangani bersama...

0 comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP